24.3 C
Rhodes
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

10χρονος έσωσε τη μητέρα του: Βγήκε στο δρόμο και σταμάτησε περιπολικό, ενώ καθυστερούσε το ασθενοφόρο – Την είχε δείρει άγρια ο σύντροφός της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ολόκληρη η Ιταλία εκθειάζει έναν 10χρονο ήρωα που, με θάρρος και γρήγορα αντανακλαστικά, κατάφερε να σώσει τη μητέρα του από τον κακοποιητικό σύντροφό της.

Ηρωική Πράξη 10χρονου για να σώσει τη μαμά του

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην Αφραγκόλα, λίγο έξω από τη Νάπολη. Ο μικρός, με απόλυτη ψυχραιμία, κάλεσε το ιταλικό ΕΚΑΒ και ζήτησε άμεσα ασθενοφόρο καθώς η μητέρα του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Δε σταμάτησε να αναζητά βοήθεια

Παρά την κλήση του, το ασθενοφόρο αργούσε να φτάσει. Ο 10χρονος δεν παρέμεινε αδρανής και βγήκε στον δρόμο για να βρει βοήθεια. Βλέποντας ένα περιπολικό, το σταμάτησε και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του.

Η Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν τη χτυπημένη γυναίκα και την μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο βίαιος σύντροφός της να μην μπορέσει να της κάνει άλλο κακό».

italia 1

Συγχαρητήρια στον μικρό ήρωα

Η γενναία ιστορία του παιδιού έγινε γνωστή από τον δημοτικό σύμβουλο Αντόνιο Ιατσέτα, ο οποίος συνεχάρη την αστυνομία και αποθέωσε τον «μικρό αλλά τόσο μεγάλο ήρωα».

«Τώρα ελπίζουμε οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας να παραμείνουν στο πλευρό της οικογένειας αυτής και στο μέλλον ώστε να μην υποστεί πλέον κανένα είδος κακοποίησης», έγραψε ο Ιατσέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το παιδί», αναφέρει η ανάρτηση του Ιατσέτα, «σταμάτησε τους αστυνομικούς και τους είπε ότι ο σύντροφος της μητέρας του την χτυπούσε. Φτάνοντας στο σπίτι της οικογένειας, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν την καταγγελία του παιδιού, το οποίο πριν ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, είχε ήδη καλέσει το 118 για να έρθει ασθενοφόρο για τη μητέρα του».

Ο Ιατσέτα συνεχίζει: «Οι αστυνομικοί βοήθησαν τη γυναίκα και ξεκίνησαν όλες τις διαδικασίες για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος της βίας και να αποτραπεί οποιαδήποτε άλλη κακοποίηση».

Ολοκληρώνοντας, ο δημοτικός σύμβουλος απονέμει τα εύσημα στην αστυνομία της Αφραγκόλα και στον μικρό ήρωα: «Τέλος, συγχαρητήρια στην αστυνομία της Αφραγκόλα και στον μικρό μεγάλο ήρωα που έσωσε τη μητέρα του από τη βία του συντρόφου της. Τώρα ευχόμαστε ότι αυτός και η μητέρα του θα παρακολουθούνται με τη μέγιστη προσοχή από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δυνάμεις της τάξης για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω βία από αυτόν τον άνδρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ