26.3 C
Rhodes
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Θλιβερές εικόνες από την μεγάλη φωτιά σήμερα – Έγιναν όλα στάχτη, 10.000 στρέμματα κάηκαν

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Κάηκαν 10.000 στρέμματα

Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα – Είχαν σηκωθεί 26 εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν το συμβάν

Χωρίς ενεργές εστίες είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από 24 ώρες στην Εύβοια, έχοντας κάψει κυρίως χορτολιβαδική έκταση και θαμνώδη βλάστηση. Όλο το προηγούμενο 24ωρο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν τιτάνιο αγώνα μέρα και νύχτα.

Στο έργο κατάσβεσης, πήραν μέρος 26 εναέρια μέσα, 56 οχήματα, 205 πυροσβέστες, 11 ομάδες δασοκομάντος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε το βίντεο:


 

 

Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα, ενώ διασώθηκε και ο σημαντικός υδροβιότοπος του Δύστου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο, κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα.

Η πυρκαγιά έκαψε εκτάσεις στα διοικητικά όρια τεσσάρων κοινοτήτων: των Πετριών, των Κριεζών, των Κοσκίνων και του Δύστου.

Η ανάρτηση του δημάρχου:

Καταστράφηκαν επίσης, καλλιέργειες, βοσκοτόπια αλλά και υποδομές, που αφορούν κυρίως σε υδρευτικά δίκτυα και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Ο Δήμαρχος, ζήτησε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Διστύων και τόνισε ότι θα απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών στον πρωτογενή τομέα και τις υποδομές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ