25.9 C
Rhodes
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Μύκονος: Ο τιμοκατάλογος και το… ροζ μενού των ναρκωτικών – Πώς γίνονταν οι παραγγελίες και οι παραδόσεις

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Παραγγελίες μέσω εφαρμογών, όπως το whatsapp, δεχόταν το κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Μύκονο, με την καβάτζα των δραστών να βρίσκεται σε σπίτι στην περιοχή Ψαρού, όπου διέμεναν όλοι μαζί.

Ο 40χρονος αρχηγός συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους αγοραστές ναρκωτικών ουσιών τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω whatsapp, αναφορά με το είδος, την τιμή και τον τρόπο πραγματοποίησης της πώλησης διαθέτοντας και σχετικό… τιμοκατάλογο ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, τον οποίο προωθούσε στους αγοραστές, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, οι δράστες είχαν στήσει ένα άτυπο… σούπερ μάρκετ ναρκωτικών με διάφορα «προϊόντα». Στον σχετικό τιμοκατάλογο αναγράφονται οι τιμές κάθε ναρκωτικής ουσίας, ενώ ο διανομέας φρόντιζε να παίρνει τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει κατευθείαν στους αγοραστές.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος «διανομέας», ήταν βασικό μέλος της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery» και φρόντιζε για την απόκρυψη του, οι συναντήσεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη.

Φώτο: Mega

Η εντυπωσιακή dj με ενεργό ρόλο στη συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά – «Δούρειος Ίππος» για το κύκλωμα

Πρόκειται για την 26χρονη που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των μελών πολωνικής προέλευσης, λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η DJ έχει πλούσια δράση στο «Νησί των Ανέμων», αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και λόγω της ενασχόλησής της με τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις της, στις οποίες εκτός από στιγμιότυπα από τις εμφανίσεις της σε πολλά πάρτι και εκδηλώσεις, αποτυπώνεται και η πολυτελής ζωή που φαίνεται να έκανε.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης κινείται με όχημα στους δρόμους της Μυκόνου και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας «delivery» παραδόσεις.

Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητας τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια το σκοπό τους, ήταν η δημιουργία ενός κουτιού που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ