24.3 C
Rhodes
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές, Κριεζά και Αλώνια – Εκκενώθηκε ξανά ο Κοσκινάς

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες απόψε στην Εύβοια, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Οι εστίες πλέον είναι διάσπαρτες, αλλά η εικόνα της φανερά βελτιωμένη. Συγκεκριμένα, το μέτωπο που είναι ενεργό εντοπίζεται “εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια“, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης σε σχετική ενημέρωση.

 

 

Η πυρκαγιά έχει πάρει επικίνδυνες προεκτάσεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

 

 

Στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

 

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές κι όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Παράλληλα σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Εκκενώθηκε ξανά ο Κοσκινάς

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κοσκινά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Ζάρακες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το νέο μήνυμα εκδόθηκε γύρω στις 20:15 καθώς αρκετοί κάτοικοι γύρισαν πίσω στο χωριό Κοσκινά.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: “Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες μέσω επαρχιακής οδού Καρύστου”.

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο οικισμό εκδόθηκε μήνυμα στις 15:46.

Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα του 112 για τις εξής περιοχές:

-Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.

-Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.

-Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια

-Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους,

-Sτις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.

Στις επιχειρήσεις δεν βοηθούν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ριπές ακόμη και 7 μποφόρ.

Με το πρώτο σκοτάδι σταμάτησαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων στο σημείο, όμως, αυξήθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, καθώς πλέον επιχειρούν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, ενώ στην περιοχή έχει καταπλεύσει προληπτικά και πυροσβεστικό πλοιάριο.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι πιο δύσκολες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ