23.2 C
Rhodes
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτάκτως στην περιοχή ο Κικίλιας – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στην Εύβοια μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπου μαίνεται από το μεσημέρι η φωτιά στην περιοχή Πετριές και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η μεγάλη φωτιά καίει σε δασική έκταση ανάμεσα σε χωριά στην Εύβοια και πλέον οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής εστιάζουν σε διπλό μέτωπο.

Το 112 ήχησε τέσσερις φορές για ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την εκκένωση χωριών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.


https://player.glomex.com/integration/1.1189.0/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-d3280ord177l&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Ffotia-stin-eyvoia-ektaktos-stin-periochi-o-kikilias-se-etoimotita-to-limeniko-kai-i-elas%2F%3Ffbclid%3DIwY2xjawEUzxtleHRuA2FlbQIxMAABHbuKlDk-rl0kZFde0NYgtMeA-bbaUDvavAInk2bKLeisH9-9cRt02eQrGQ_aem_zXSXE5b6DDeq0UvOfxcnQA


Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

 

Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ