24.9 C
Rhodes
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση σχετικά με την αφαίρεση δύο βραβευμένων ακτών από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ρόδου ενημερώνει ότι έχει μεταξύ άλλων αναλάβει την υποχρέωση να ακολουθεί όλες τις διαδικασίες βάσει διεθνών προδιαγραφών για 22 βραβευμένες ακτές από τις 52 που υπάρχουν συνολικά στο νησί, αν και επτά εκ των παραπάνω είναι στη διαχείριση της ΕΤΑΔ ΑΕ.

Ανάμεσα σε αυτές αναφέρουμε ενδεικτικά τη διαρκή ενημέρωση των σχετικών αδειοδοτήσεων, τον καθαρισμό των παραλιών, τη ναυαγοσωστική κάλυψη, την ενημέρωση μετρήσεων καταλληλότητας των νερών κολύμβησης και την καταβολή των συνδρομών προς την ΕΕΠΦ.

Παράλληλα το Τμήμα Περιβάλλοντος, μεριμνά μέσω δημοτικών κονδυλίων για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου

εξοπλισμού ώστε να πληρούνται για κάθε τρέχουσα περίοδο οι προδιαγραφές που θέτει ο Οργανισμός.

Κριτήρια του προγράμματος όπως, η παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), η καθαριότητα, η ορθή πληροφόρηση, η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, και η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση τηρούνται ευλαβικά και ουδέποτε είχαμε προβλήματα στις ακτές.

Για τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικά και πολυσύχναστες ακτές Καλλιθέα και Μικρός Γιαλός ( Άγιος Παύλος Λίνδος) όπου έχουμε την ευθύνη για το πρόγραμμα, οι αξιολογητές της ΕΕΠΦ διαπίστωσαν ελλείψεις μόνο στο κριτήριο που αφορά στην υπερκάλυψη ελεύθερου χώρου ακτής με ομπρελοκαθίσματα σε ποσοστό 40% από 50% που ήταν πέρυσι από τους παραχωρησιούχους, κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι ευθύνη του Δήμου Ρόδου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «πλημμελής οργάνωση» από πλευράς μας.

Ελπίζουμε δε ότι έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων Αρχών οι οποίες ήδη εργάζονται εντατικά σε όλη τη χώρα, το πρόβλημα θα αρθεί και θα ακολουθήσει η επανάκτηση της σημαίας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, που είναι η διασφάλιση της προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος και η ασφάλειας της ζωής των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας.

ΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ