27 C
Rhodes
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ο παιχταράς Χέιζ-Ντέιβις στο μεταγραφικό ραντάρ του Παναθηναϊκού

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ο Κώστας Σωτηρίου γράφει για τον «βιονικό» Αμερικανό, ο οποίος κατέγραψε απίστευτους αριθμούς με τη φανέλα της Φενέρμπάχτσε, αλλά εδώ και καιρό «ψάχνεται» για την καλύτερη δυνατή επιλογή, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Η δίψα για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος βγάζει τον Παναθηναϊκό δυνατά στην αγορά και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal οι Πράσινοι, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Λορέντζο Μπράουν, εξετάζουν σοβαρά και την περίπτωση του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις!

Ο 29χρονος (ύψους 2,03 μ.) άσος της Φενέρμπαχτσε πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική σεζόν οδηγώντας την ομάδα του στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου και μάλιστα από την έκτη θέση στην κανονική περίοδο, αφού οι Τούρκοι χρειάστηκε να αποκλείσουν την Μονακό με επική νίκη στο Game 5 των πλέι οφ. Στα πέντε ματς απέναντι στην παρέα του Μάικ Τζέιμς, ο Αμερικανός είχε 11,2 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 34’ συμμετοχής κατά μέσον όρο προσδίδοντας ποιότητα και σκληράδα.

Στο Φάιναλ Φορ, ο άσος της Φενέρμπαχτσε κατέγραψε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31’37’’ συμμετοχής κόντρα στον σεληνιασμένο και μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, ενώ στον μικρό τελικό (που για τους παίκτες μοιάζει με αγγαρεία) απέναντι στον Ολυμπιακό αρκέστηκε στους 3 πόντους σε 24’31’’ συμμετοχής.

Στην κανονική περίοδο της Euroleague, ο Χέιζ-Ντέιβις πετούσε σπίθες καταγράφοντας μεταξύ άλλων ένα εκκωφαντικό ρεκόρ με τους 50 πόντους του απέναντι στην Αλμπα Βερολίνου την 32η αγωνιστική της regular season, ενώ οι μέσοι όροι του σε πόντους και ριμπάουντ ήταν πολύ ανεβασμένοι (14,5 π., 4,7 ρ.), όπως και το ποσοστό του στα τρίποντα υψηλότερο (38,7%) σε σχέση με τα πλέι οφ (28%) και το Φάιναλ Φορ (37,5%).

Εκείνο, ωστόσο, που χαρακτηρίζει τον Αμερικανό είναι η ανθεκτικότητα, κάτι που φαίνεται στους χρόνους που κατέγραψε φέτος. Ξεκινώντας βασικός στους 36 από τους 37 αγώνες, στους οποίους αγωνίστηκε, ο Χέιζ-Ντέιβις έμεινε στο παρκέ τα περισσότερα λεπτά από όλους τους συμπαίκτες του σημειώνοντας πρωτιά με 31’30’’ συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, ενώ ο δεύτερος Σκότι Ουίλμπεκιν είχε… 24’40’’ και ο τρίτος Νικ Καλάθης μόλις 23’42’’!

Στη δραματική νίκη (79-77) μάλιστα επί του Ολυμπιακού έμεινε στο παρκέ και στα 40 λεπτά! Στο ματς με την Παρτίζαν «ξεκουράστηκε»… δύο δευτερόλεπτα (39’58’’), απέναντι στην Μακάμπι έπαιξε 39’14’’, με την Μπαρτσελόνα 38’40’’, ενώ στο πρώτο από τα δύο «break» (0-1) στην έδρα της Μονακό αγωνίστηκε… 39’13’’, αριθμοί που τον κατατάσσουν στη λίστα των «βιονικών» παικτών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η συνεισφορά του ήταν καθοριστική και στους τελικούς της Τουρκικής Λίγκας, όπου με μειονέκτημα έδρας, η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε τον τίτλο με 3-1 στις νίκες. Στο Game 1, ο Αμερικανός «κατατρόπωσε» την γηπεδούχο Αναντολού Εφές με 28 πόντους, ενώ στους επόμενους τρεις τελικούς είχε 9, 16 και 16 πόντους αντίστοιχα, συνυπογράφοντας με κομβικό ρόλο τη κατάκτηση του εγχώριου τίτλου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αμερικανός «κοιτάζει» εδώ και καιρό τις επιλογές του και όσο πιθανή θεωρείται η παραμονή του στην Πόλη, δεν θεωρείται και απίθανο το να αποχωρήσει από την Φενέρμπαχτσε, με την υποσημείωση ότι οι δύο πλευρές δεσμεύονται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2025, ενώ υπάρχει σχετική ρήτρα για ακόμη μια σεζόν. Πριν από λίγες μέρες αναπαράχθηκε η είδηση ότι ο ποιοτικός φόργουορντ έχει βγει στην αγορά αναζητώντας ξανά συμβόλαιο στο ΝΒΑ (όπου στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε μονοψήφιο αριθμό παιχνιδιών με Λέικερς, Ράπτορς και Κινγκς), ωστόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην Ευρώπη και ακούγεται ότι η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου έχει καταθέσει προσφορά με αναπροσαρμοσμένες αποδοχές.

Πλέον, όμως, μετά και την κατάκτηση της Euroleague, ο Παναθηναϊκός αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για κάθε αθλητή αυτού του επιπέδου. Η παρουσία ενός διψασμένου ιδιοκτήτη, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που θέλει να επενδύσει κι άλλο για να κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιο ισχυρό, ενός προπονητή, του Έργκιν Άταμαν, που εκπλήρωσε ένα μπασκετικό θαύμα, ενός ηγέτη, του Κώστα Σλούκα, που έκανε το αδύνατο δυνατό, ενός ανεπανάληπτου σκόρερ, του Κέντρικ Ναν, που όμοιό του είχαμε χρόνια να απολαύσουμε, αλλά και η παρουσία κορυφαίων παικτών από το πρώτο ράφι (Λεσόρ, Μήτογλου, Γκραντ, Χουάντσο, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου κ.α.), θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ για κάθε παίκτη και, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες (αποδέσμευση κλπ) το Τριφύλλι ενδέχεται να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του Αμερικανού.

Βέβαια, η αγορά αλλάζει από μέρα σε μέρα (βλ. περίπτωση Χέζονια), ωστόσο το όνομα του Χέιζ-Ντέιβις βρίσκεται ψηλά στη λίστα του πρωταθλητή Ευρώπης και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Από sportal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ