Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

1970x250

rodos akmi 970x250

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 09:30

Κολλήσατε γρίπη; Να πως θα περάσει πιο γρήγορα

Γράφτηκε από τον

Τα συμπτώματα της γρίπης και μιας απλής ίωσης είναι παρόμοια, μόνο που συνήθως στη γρίπη ξεκινάνε πιο γρήγορα και είναι πιο έντονα.

Στα χαρακτηριστικά συμπτώματα της γρίπης συγκαταλέγονται ο υψηλός πυρετός που ξεκινάει απότομα, καταβολή, μυϊκοί πόνοι, αδυναμία, βήχας (συνήθως ξηρός) που επιμένει, πονοκέφαλος και καταρροή. Τα συμπτώματα αρχίζουν 1-4 ημέρες μετά την επαφή με τον ιό και μπορεί να διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα, ενώ ο βήχας μπορεί να επιμένει περισσότερο.

Κολλήσατε γρίπη; Δύο κινήσεις για να περάσει πιο γρήγορα

* Εάν υποψιάζεστε πως η ίωση που σας έριξε στο κρεβάτι είναι γρίπη, είναι σημαντικό να πάρετε μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά. Μείνετε σπίτι, τόσο για να ξεκουραστείτε και να αναρρώσετε πιο γρήγορα όσο και για να μη μεταδώσετε τον ιό της γρίπης στους γύρω σας.

* Η ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι επίσης πολύ σημαντική. Αν δεν έχετε όρεξη για φαγητό, πίνετε άφθονα υγρά: τσάι, αφεψήματα, φρέσκους χυμούς. Οι σούπες είναι επίσης μια καλή επιλογή αφού είναι πιο εύπεπτες από το στερεό φαγητό, θα ενισχύσουν τον οργανισμό σας με θρεπτικά συστατικά και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε γρήγορα καλύτερα. 

Είναι όντως γρίπη Η1Ν1;

Με την έναρξη των συμπτωμάτων θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας. Εάν υποψιάζεται πως είναι όντως γρίπη Η1Ν1 πιθανότατα θα ζητήσει να γίνει τεστ γρίπης που θα δώσει σαφή απάντηση. Το "γρήγορο" τεστ γίνεται με τη λήψη επιχρίσματος βλέννας από τη μύτη και το δείγμα θα σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Μπορεί, παρόλα αυτά, να αποφασίσει να σας δώσει αντι-ιικό φάρμακο πριν πάρει τα αποτελέσματα, εάν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες ή είναι σίγουρος, αφού η έγκαιρη χρήση τους μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για παρενέργειες.

5
 
 
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα