Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 20:20

Έχω αστάθεια ώμου… τι να κάνω;

Γράφτηκε από τον

Ο ώμος είναι η πιο ευκίνητη άρθρωση του σώματος με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής στην αστάθεια και στους τραυματισμούς. Η αστάθεια του ώμου είναι το αποτέλεσμα ενός ή περισσότερων εξαρθρημάτων ή υπεξαρθρημάτων.

 
Με κάθε επεισόδιο αστάθειας τα μαλακά μόρια του ώμου διατείνονται ή/και τραυματίζονται, με αποτέλεσμα η άρθρωση του ώμου να γίνεται όλο και πιο επιρρεπή σε νέα εξαρθρήματα.

Επομένως, η αστάθεια του ώμου είναι μια χρόνια κατάσταση που προκαλεί συχνά εξαρθρήματα της άρθρωσης του ώμου. Ως εξάρθρημα ορίζεται η κατάσταση εκείνη όπου το εγγύς άκρο του βραχιονίου οστού (βραχιόνιος κεφαλή) μερικώς ή πλήρως εξαρθρώνεται από την ωμογλήνη της ωμοπλάτης, δηλαδή μετακινείται σε μη φυσιολογική θέση. 

 
(Ένα μερικό εξάρθρημα περιγράφεται ως υπεξάρθρημα, ενώ ένας πλήρης διαχωρισμός ονομάζεται εξάρθρημα.)

Συμπτώματα

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της αστάθειας του ώμου περιλαμβάνουν πόνο σε ορισμένες κινήσεις του ώμου, ήχους κρότου ή τριβής (ακουστοί ή αισθητοί), οίδημα και εκχύμωση στον ώμο (άμεσα μετά υπεξάρθρημα ή εξάρθρημα). Ορατή παραμόρφωση και απώλεια της λειτουργικότητας της άρθρωσης του ώμου, καθώς επίσης διαταραχές στην αισθητικότητα, όπως υπαισθησία ή ακόμα και μερική παράλυση, μπορεί να εμφανισθεί στο άνω άκρο, κάτωθεν του επιπέδου του υπεξαρθρήματος ή του εξαρθρήματος, λόγω πίεσης νεύρων ή αγγείων.

 
Διαβάστε περισσότερα στο: kontasou.com

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα