Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 01:52

Γιατί να μην αφήνετε ποτέ τα άπλυτα ρούχα επάνω στο κρεβάτι

Γράφτηκε από τον
Επιστήμονες βρήκαν μια νέα «πηγή προβλημάτων» από τα μικροσκοπικά ακάρεα που ζουν στο κρεβάτι σας: Τα άπλυτα ρούχα σας!
 

Άπλυτα ρούχα στο κρεβάτι; ΠΟΤΕ λένε οι ερευνητές

Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ υποστηρίζουν, ότι το να αφήνετε άπλυτα ρούχα μέσα στο υπνοδωμάτιο και ιδίως πάνω στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση παρασίτων στον χώρο, τα σκεπάσματα και το κρεβάτι. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα παράσιτα που προκαλούν φαγούρα, δεν προσελκύονται μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά και από την μυρωδιά του που υπάρχει πάνω στα άπλυτα ρούχα.

«Υπάρχουν πολλές μελέτες που επικεντρώνονται στην προσπάθεια να καταλάβουμε πώς τα παράσιτα που ζουν στο κρεβάτι προσελκύονται από τους ανθρώπους και πώς εξαπλώνονται σε μια πολυκατοικία, αλλά κανείς δεν είχε αναλογιστεί μέχρι τώρα το πώς μπαίνουν εξαρχής στο σπίτι», σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, William Hentley.

Πώς έγινε η έρευνα

Για να βρει την απάντηση, ο Hentley και η ομάδα του χρησιμοποίησαν δύο πανομοιότυπα δωμάτια που είχαν από ένα κρεβάτι, αλλά υπήρχε ένας σωρός από άπλυτα ρούχα επάνω στο ένα κρεβάτι και ένας σωρός από καθαρά ρούχα πάνω στο άλλο κρεβάτι. Επίσης, σε ένα τρίτο δωμάτιο διοχέτευαν απλά διοξείδιο του άνθρακα, έτσι ώστε να προσομοιώσουν την ανθρώπινη αναπνοή, την οποία τα παράσιτα είναι γνωστό ότι αναζητούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παράσιτα κρεβατιών ήταν πολύ πιο πιθανό να πάνε στο δωμάτιο που «αισθάνονταν» ότι είχε ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο, από τα άλλα δύο δωμάτια, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εγκατασταθούν σε εκείνο με τα άπλυτα ρούχα παρά σε εκείνο με τα καθαρά.

Οι επιστήμονες παροτρύνουν τους ανθρώπους να κρατάνε τα άπλυτα ρούχα τους έξω από το δωμάτιο που κοιμούνται, ειδικά όταν λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι.

Πηγή:Iatropedia.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα