Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 21:23

Παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τα δημοσίευματα της εφημερίδας« το Βήμα της Δωδεκανήσου» για τη ρύπανση του ποταμού της Κρεμαστής

 

Τη διενέργεια προκαταρτικής  εξέτασης διέταξε σήμερα ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Σφέτκος μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «το Βήμα Της Δωδεκανήσου» που αφορούν την ρύπανση του ποταμού της Κρεμαστής και την αδιαφορία των αρμοδίων

 

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας

Αδιαφορούν οι αρμόδιοι για την μόλυνση στο ποτάμι της Κρεμαστής!

Πλήρη αδιαφορία επιδεικνύουν οι αρμόδιες τοπικές αρχές στο μείζον ζήτημα που προέκυψε με το χάλι που επικρατεί στο ποτάμι της Κρεμαστής. Οι αρμόδιες τοπικές αρχές μπορούν να αδιαφορούν για τα λύματα, που γέμισε το πόταμι της Κρεμαστής, όμως οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι από την στάση τους , και έχουν ξεσηκωθεί.

Όπως αποκάλυψε προ εβδομάδων η εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου», το ποτάμι της Κρεμαστής μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης από την ρήψη λυμάτων. Το πρόβλημα μετά και την αδιαφορία των αρμοδίων τοπικών αρχών που αδιαφορούν για την προστασία της δημόσιας υγείας επιδεινώνεται συνεχώς με αποτελέσμα το ποτάμι της Κρεμαστής να μετατραπεί σε έναν απέραντο βούρκο.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από περιοίκους στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» , το τελευταίο χρονικό διάστημα , στο ποτάμι της Κρεμαστής έχει γεμίσει λύματα , που κάποιοι ασυνείδητοι τα ρίχνουν παράνομα ή προέρχονται από κάποιον αγωγό που υπέστη ζημιά.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής , τα λύματα αυτά καταλήγουν στην θαλάσσα της Κρεμαστής , με κίνδυνο την υγεία των λουομένων. Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ποτάμι της Κρεμαστής είναι το γεγονός, ότι έχει γεμίσει από αφρούς, «πρασινάδα»!

Το πρόβλημα με την ρήψη λυμάτων στο ποτάμι της Κρεμαστής , υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό,και είναι άξιο απορίας γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ακόμη δεν έχουν παρέμβει, αφού η ρύπανση είναι ορατή σε όλους τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν όλο αυτό το διάστημα να διερευνήσουν τα αίτια της πρόκλησης ρύπανσης του ποταμιού. Να διερευνήσουν δηλαδή αν προέρχεται από αγωγό λυμάτων που υπέστη βλάβη ή αν σκόπιμα κάποιοι ασυνείδητοι προβαίνουν σε αυτή την πράξη επειδή δεν διαθέτουν τις υποδομές που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι σοβαρό,αφού αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος της περιοχής από την ρύπανση που προκαλείται από την ρήψη λυμάτων στο ποτάμι της Κρεμαστής.

Τα λύματα αυτά, όπως φαίνεται, καταλήγουν στην θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που εγκυμωνεί κινδύνους για την υγεία τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, έστω και καθυστερημένα , οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους,και να διερευνήσουν το ζήτημα που προέκυψε το συντομότερο δυνατόν!.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα