Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 21:03

Ύμνος στα Δωδεκάνησα η ομιλία του Βασίλη Α. Υψηλάντη στη συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή.

 

Ύμνος στα Δωδεκάνησα και στις δυνατότητές τους για πρόοδο και ανάπτυξη  ήταν η ομιλία του Βασίλη ΑΥψηλάντηΚοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν τα νησιά μας από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και τους στόχους της νέας Κυβέρνησης.

Ο Βασίλης ΑΥψηλάντης τόνισε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του:  «Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίοαξίζουν να είναι και θα είναι  υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.»

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασής του έχει ως εξής

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογώνο ελληνικός λαός δίνει το στίγμα της νέας εποχής που αναζητά για τη χώρα μας

Για πρώτη φορά,  άλλωστεμετά τη μεγάλη οικονομική κρίση που καταταλαιπώρησε το λαό μας,  η εντολή του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη

Για τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει αυτοδύναμαδίχως τις αγκυλώσεις και τις πολιτικές παραδοξότητες πουβιώσαμε πρόσφατα.

Για την αντιπολίτευση και ειδικά  την αξιωματική  αντιπολίτευση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν προϋποθέσεις για γόνιμη κριτική με παρεμβάσειςπου δεν θα τροφοδοτούν τεχνητές εντάσειςεντός και εκτός Βουλής και δεν θα δυναμιτίζουν την πολιτική ομαλότητατη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και την προοπτική της χώρας .

Αντιθέτως θα σφυρηλατούν τον αναγκαίο δημοκρατικό άξονα για την πολιτική σταθερότητα και την εθνική προκοπή.

Ο προγραμματικός λόγος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκηόπως διαφάνηκε ξεκάθαρα και στη συζήτηση που διεξάγουμεεπικεντρώνεται στην υλοποίηση της εντολής αυτήςμε τη θεμελίωση  μιας νέας κανονικότητας που αντιπαλεύεται τις παλιές παθογένειεςμε μετρήσιμα αποτελέσματα βάσει των ενεργειών επί του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές ο ελληνικός λαόςγια ρήξη με το παρελθόνμε ταχύτητα και ακρίβεια για την αναγέννηση της μεσαίας τάξηςτην απελευθέρωση όλων των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνάμεων της χώρας μας και ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας,  την παραγωγή πλούτου για όλουςτην αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής αλλά και άλλων σημαντικών πολιτικών που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο λαξιόπιστα και αποτελεσματικά με προσδιορισμένους και κοστολογημένους στόχους και μέσα  που δεν αποσκοπούν μόνο στο σήμερα αλλά στη νέα Ελλάδαπου βάζει  για  ορόσημο το 2021, που συμπληρώνονται200 χρόνια από την  εθνική μας παλιγγενεσία.

Και αν ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της η Κυβέρνησημε την ετοιμότητατις ξεκάθαρες θέσεις και τις σωστές παρεμβάσεις ενισχύουν την πεποίθηση ότι επιτέλουςκάτι καλό μέλλει να συμβεί στη χώρα μαςδεν ισχύει το ίδιο για την αντιπολίτευση και κυρίως για την αξιωματική αντιπολίτευση

Δυστυχώς οι θέσεις και η ρητορική  της καταδεικνύουν ότι επανέρχεται στο θλιβερό παρελθόν της και βάζει σε άμεση εφαρμογή τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό.

Οι ίδιοιόπως φαίνεταιδεν θέλουν να μας αφήνουν να ξεχάσουμε την απώλεια 4,5 χρόνων,  το περιβάλλον των καθημερινών πειραματισμώντην κατάσταση που δημιούργησαν αφυδατώνοντας τα όνειρα των νέωνΚαι που μετέτρεψε τη δίψα για μια καλύτερη ζωή σε απόγνωση.

Που προκάλεσαν φυγή των αρίστων από την ΕλλάδαΠου αδιαφόρησαν για την πραγματική οικονομία,

ύψωσαν τείχη στη λογική και επέβαλαν στο δημόσιο διάλογο την παραδοξολογίαΠροσέβαλαντον Έλληνα πολίτημε τη στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα με δήθεν απαντήσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ειδικά για τη νησιωτική ΕλλάδαΓια τους κατοίκους κάθε νησιού μας στο πέλαγος αυτό που αποπνέει γνήσια Ελληνικότητα

Σε όλους τους ακρίτες συμπατριώτες μουστρέφω με σεβασμό αυτήν την ώρα τη σκέψη μουΣε όλους εμάς,που τιμωρηθήκαμεαπό την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑτο βασικότερο κοινοτικό κεκτημένο των νησιών μας  και την εκχώρησή τους στους δανειστές.  Που θέλουμε να ζήσουμε όμως ισότιμα και με  αξιοπρέπεια και που αναζητούμε τα αυτονόητα...

Γιατρούςνοσηλευτέςειδικούς για μια αιμοληψία και τη λήψη μιας ακτινογραφίαςεκπαιδευτικούς και βέβαια συχνή συγκοινωνία και σύνδεση με το Κέντρο και τα μεγάλα γειτονικά νησιά

Στα νησιάεμβληματικούς τουριστικούς προορισμούςόπως η Ρόδος και η Κωςπου επιδιώκουν η τουριστική μεγέθυνση να συνοδεύεται με τα απαραίτητα έργα υποδομήςΜε αγωνία να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική ανάπτυξη σε σχέση κυρίως με τους διεθνείς ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Η Κως  η πατρίδα του Ιπποκράτηο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώραςδεν είναι δυνατόν να μη διαθέτει μια σύγχρονη  νοσοκομειακή μονάδα και ένα μεταπτυχιακού επιπέδου κέντρο που θα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η αλιεία στην Κάλυμνο να αντιμετωπίζεται εχθρικά και ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος στο Αιγαίο σήμερα να βρίσκεται δίχως δουλειά και με τεράστια προβλήματα.

Η Λέρος,παρά τις δυνατότητες που έχεινα έχει μετατραπεί δίχως τον ελάχιστο ορθολογιστικόπρογραμματισμό απλά σε νησί υποδοχέα ανθρώπινων ψυχών.

Ο κατάλογος αυτός για τα νησιά μας δεν εξαντλείταιβέβαια με τις αναφορές μου αυτές.

Είναι όμως όλα αυτά στο πλέγμα της νησιωτικής πολιτικής πουη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκηςέχουν δεσμευθεί να ενσκήψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικάΤα Δωδεκάνησα και το Αιγαίοαξίζουν να είναι και θα είναι  υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοιμε θαρραλέα φωνή και προσέγγιση στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντωνμε ταπεινή αφοσίωση στις ανάγκες των πιο απομονωμένων περιοχών της πατρίδας μαςμε προσήλωση στα αιτήματα της ομογένειαςμε έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότηταςμε πάθος για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου,  παλαιού και σύγχρονου είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μάχηΓια την Ελλάδα μας.

Είναι αλήθεια ότι στην ιστορία της Ελλάδαςδύσκολα βρίσκει κανείς περιόδους κανονικότητας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τελευταία πουμε τη ψήφο του,  η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδωσε τέλος.

Ήδη όμως η αυτοδυναμίαοι θέσεις που αναπτύχθηκανοι πρώτες μέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βέβαια με τη σημερινή μας ψήφο εμπιστοσύνης προδιαγράφεται ότι γεννιέται μια νέα τέτοια περίοδος για τη χώρα μας.

Στηρίζω το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και δίνω τη ψήφο μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του,  για να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλειασυνέπεια και αισιοδοξία στο μέλλον των πολλών προσδοκιών και των μεγάλων προκλήσεων.

Σας ευχαριστώ.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα