Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 12:07

Το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου ατείται την ένταξη τους στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων

Το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου με επιστολή προς την υπουργό Εργασίας κα. Αχτσιόγλου Ευτυχία και την Διοικήτρια Ο.Α.Ε.Δ κα. Καραμεσίνη Μαρία, ατείται την ένταξή τους στο καθεστώς  των εποχικά εργαζομένων .

Αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα :  Αίτημα του Σωματείου Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου για ένταξη στο καθεστώς                    των εποχικά εργαζομένων .

Η διοίκηση του σωματείου μας επαναφέρει το αίτημα των μελών μας για ένταξη του             επαγγέλματος μας       στο καθεστώς των εποχικά     εργαζομένων. Οι συνάδελφοι μας      ργάζονται κατά πλειοψηφία         μόνο τους θερινούς μήνες , με αποτέλεσμα το χειμώνα να

εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα επίδομα, που αδίκως έπειτα    από κάθε 4 ( τέσσερα )             χρόνια δεν τους παρέχεται από τον    Ο.Α.Ε.Δ.

Αν και εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες εποχικής απασχόλησης   ( 7 ( επτά ) μήνες  το             χρόνο ) με άλλους εργαζόμενους των κλάδων του νησιού μας  ( οδηγοί τουριστικών,       λεωφορείων ,             ξενοδοχοϋπάλληλοι κτλ. ), είμαστε μισθωτοί και επιβάλλεται να βάζουμε 175       ένσημα έναντι των εποχικών που δύναται με 101 ένσημα να δικαιούνται πάντα το επίδομα      ανεργίας τον χειμώνα. Εμείς μετά την επιδότησης των 450 ( τετρακοσίων πενήντα ) ημερών , πρέπει να απέλθει ένα έτος χωρίς επιδότηση, ώστε να ενταχθούμε στο επόμενο έτος αρχίζοντας             ξανά από 450 ( τετρακόσιες πενήντα ) ημέρες .

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου και η ένταξη του             κλάδου μας στους εποχικά εργαζόμενους είναι παραπάνω από αναγκαία και δίκαιη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Κοντός Παναγιώτης                                                     Τσουρδιού Κωνσταντίνος

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα