Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 18:05

«Να γίνει συνείδηση και πράξη η συνεργασία όλων μας με τα ΑμεΑ και να αξιοποιηθούν οικονομικοί πόροι που διευκολύνουν την προσβασιμότητά τους»

Oμιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στην εκδήλωση για τον «Προσβάσιμο Τουρισμό στη Ρόδο και τις προοπτικές»

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη στην εκδήλωση για τον «Προσβάσιμο Τουρισμό στη Ρόδο και τις προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο και τη διοργάνωσαν οι Ασκληπειάδες ΚοινΣεπ, παρουσία και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που αφορούν τον προσβάσιμο τουρισμό για ΑμεΑ στη Ρόδο και κατατέθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επεσήμανε: Τα ΑμεΑ είναι πολίτες με ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους. Έχουν υποχρεώσεις, αλλά έχουν κι ανάγκες και μεταξύ αυτών την επιθυμία να πραγματοποιήσουν διακοπές και τουρισμό. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε και τις 365 μέρες το χρόνο και να συνεργαζόμαστε μαζί τους, ενθυμούμενοι ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ΑμεΑ.

Καταθέτω τις παρακάτω προτάσεις, τονίζοντας ότι οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους που θα υλοποιηθούν. Συγκεριμένα:

  1. Επειδή όλα είναι θέμα παιδείας, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν σεμινάρια στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό για το πώς θα βοηθήσουν και θα κάνουν πιο προσβάσιμη κι εύκολη τη ζωή των ΑμεΑ που ταξιδεύουν και κάνουν τις διακοπές τους. Επίσης και το σύνολο της κοινωνίας μας να είναι ευαισθητοποιημένο και να συνεργάζεται με τα ΑμεΑ. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και να «εξακτινωθεί».

  2. Να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι εθνικοί κι ευρωπαϊκοί και να προμηθευτούν δήμοι και περιφέρειες μηχανήματα που βοηθούν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

  3. Σε δημόσια κτίρια, παραλίες, μαγαζιά κ.τ.λ. είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

 

Στην περιοχή μας που το βασικό κομμάτι απασχόλησης για τους νησιώτες μας είναι ο τουρισμός, πρέπει να γίνει συνείδηση η συνεργασία με τα ΑμεΑ και η διευκόλυνσή τους στην πρόσβαση στην περιοχή μας που διαθέτει αξιοθέατα, φυσικές ομορφιές και αναπτύσσονται εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα