Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 22:40

«Η Μεσαιωνική Πόλη καταρρέει και οι υποδομές της είναι σε άθλια κατάσταση.Η μόνη λύση είναι μια νέα τριμερής προγραμματική σύμβαση» Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σήμα κινδύνου για την κατάρρευση και την απαξίωση ενός ζωντανού μνημείου, όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, εκπέμπει η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής, με αφορμή τις πρόσφατες θλιβερές εικόνες με τα λύματα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου λόγω της ανυπαρξίας έργων και παρεμβάσεων στα δίκτυα, επαναφέρει την πρότασή του για τη διαμόρφωση μιας νέας τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, με τριμερή χρηματοδότηση, για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο της Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή στηρίζεται και από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, τόσο το Δήμο Ρόδου όσο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ είχε γίνει αποδεκτή και από τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μπαλτά, αλλά έκτοτε η κυβέρνηση αδιαφόρησε.

Τονίζει ότι η Πολιτεία, η οποία εισπράττει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Ρόδου αλλά και την Μεσαιωνική Πόλη (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου), δεν έχει επιστρέψει ούτε το ελάχιστο με τη μορφή έργων συντήρησης, ανάδειξης και προστασίας της Μεσαιωνικής Πόλης.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση διοργάνωση κοινής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για την τριμερή προγραμματική σύμβαση.

Παράλληλα, ζητά τα εξής στοιχεία από το Υπουργείο Πολιτισμού:

– Τα αναλυτικά έσοδα που έχει εισπράξει η Πολιτεία από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Ρόδου αναλυτικά από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως σήμερα και ανά έτος.

– Το ακριβές ποσό που έχει διατεθεί από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως σήμερα για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα