Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 16:48

Ομιλία του Δημήτρη Γάκη στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στη Ρόδο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του 3ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Ακολουθεί η ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη:

«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την τιμητική τους πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού.

Η αρχιτεκτονική του χώρου, είτε ως κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης, είτε ως σύγχρονη δημιουργία και παρέμβαση στο τοπίο, αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους τουριστικούς προορισμούς. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερη η σημασία μιας εκδήλωσης που ενώνει την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό, τη νέα τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Ειδικοί από πολλούς τομείς, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες του τουρισμού, του σχεδιασμού χώρου και επιστήμονες διεθνούς κύρους και εμβέλειας συγκεντρώνονται στη Ρόδο, για να εξετάσουν με ποιούς τρόπους η πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση των νησιών μας στη Δωδεκάνησο μπορεί να συνδυαστεί με την καινοτομία. Έτσι ώστε να αναδειχθούν σημαντικά κτηριακά ορόσημα, να αναπτυχθούν υποδομές και λειτουργικοί χώροι για χρήση τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων. Για την πραγματική αειφορία στην Ανάπτυξη.

Επαινούμε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης επιστημονικών εργαλείων για την προβολή της Δωδεκανήσου, που γίνεται με συντονισμένες και σοβαρές πρωτοβουλίες ανάδειξης της πλούσιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και των τουριστικών υποδομών στα νησιά μας.

Και το συνέδριο σας σήμερα, συμβάλλει σε αυτό.

Κυρίες & κύριοι σύνεδροι! Αγαπητοί φίλοι,

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα