Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 14:20

«Ελλείψεις καθηγητών σε σχολεία της Δωδεκανήσου»

Παρά τις δηλώσεις ικανοποίησης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας περί έναρξης της σχολικής χρονιάς «χωρίς ελλείψεις σε καθηγητές», οι μαθητές αρκετών περιοχών της Δωδεκανήσου ξεκίνησαν να φοιτούν σε σχολεία με ελλιπή στελέχωση, όπως φαίνεται από έγγραφες διαμαρτυρίες γονέων που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο και κάνουν λόγο για ελλείψεις πολλών καθηγητών. 

Συγκεκριμένα, από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Καστελόριζου οι γονείς λένε ότι σήμερα λείπουν 3 Φιλόλογοι, ο Θεολόγος, ο Φυσικός, οι καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Πληροφορικής και ο Γυμναστής. Σε έναν τόπο ακριτικό όπου η πρόσβαση σε βασικότατες υπηρεσίες απαιτεί δαπάνες και μετακίνηση στη Ρόδο, χωρίς φροντιστήρια για την υποβοήθηση των μαθητών η δημόσια παιδεία οφείλει κατά προτεραιότητα να επιτελεί το ρόλο της σωστά. Κυρίως, να εξασφαλίζει στα παιδιά επί ίσοις όροις με τα παιδιά των αστικών περιοχών τα εφόδια που χρειάζονται χωρίς να γεννά εκπαιδευτική και κοινωνική ανισότητα, με μαθητές δύο ταχυτήτων.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Έμπωνα Ατταβύρου Ρόδου όπου Γυμνάσιο και Λύκειο ξεκίνησαν τα μαθήματα με συνολικά μόνο 4 καθηγητές, σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Σε μια εποχή που η τηλε-εκπαίδευση μεσουρανεί σε όλον τον κόσμο, τα λύκεια και τα γυμνάσια των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας στερούνται καθηγητών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πόσο άμεσα σκοπεύει να συμπληρώσει τα κενά καθηγητών στα σχολεία της Δωδεκανήσου, ιδίως σε εκείνα του Καστελόριζου και των απομακρυσμένων περιοχών της;

Ο ερωτών Βουλευτής 

Δημήτρης Κρεμαστινός

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα