Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 21:17

«Ν. Σαντορινιός: Κατανοώ την αμηχανία της Ν.Δ. μπροστά στην διπλωματική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης»

Στον ALPHA και στην εκπομπή Ρεπορτάζ με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, ήταν σήμερα (20/10/17) καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. http://youtu.be/48oTL7LmZr4

Για το προσφυγικό

«Τα νούμερα δείχνουν πως οι προσφυγικές ροές έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Για αυτό το λόγο, ήδη, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις για την εκτόνωση αυτού του φαινομένου. Η σκέψη για τη χρήση πλωτών μέσων υπήρξε, όμως δεν είναι βασική προτεραιότητά μας και αυτό οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε».

Ο Πρωθυπουργός με προωθητικές προτάσεις για το προσφυγικό στις Βρυξέλες

«Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλες κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που εμπλέκουν όλους τους φορείς της Ε.Ε, γιατί θεωρούμε ότι το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. Προτάσεις όπως η δημιουργία υπηρεσιών ασύλου στις Τρίτες Χώρες ή να υπάρξει κεντρικός ευρωπαϊκός συντονισμός των επιστροφών φέρουν την υπογραφή της Ελλάδας, είναι προωθητικές, βοηθούν την κατάσταση και βάζουν την Ευρώπη στο κέντρο της λύσης».

Να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες για την Τουρκία

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντέδρασε στην περίπτωση περικοπής των κονδυλίων της Τουρκίας για το μεταναστευτικό και στο όποιο ενδεχόμενο διακοπής των ενταξιακών διαδικασιών της. Εμείς- και πιστεύω να είναι θέση την οποία συμμερίζονται και τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου- θεωρούμε ότι μια Ευρωπαϊκή Τουρκία, δημοκρατική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια καλή γείτονα χώρα και αυτό θα είναι μόνο όφελος για την Ελλάδα».

Για την επίσκεψη του Π/Θ στις ΗΠΑ

«Στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα στην Αμερική, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα αλλά και τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Αποφασίστηκε, επίσης, να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης Ελλάδας- ΗΠΑ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, γεγονός πολύ σημαντικό. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολυσχιδούς εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

«Η απόφαση για τα F16 είναι πολύ θετική. Προβλέπει ότι το 30% του συνόλου των χρημάτων που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των F16, θα ξοδευτούν στην Ελλάδα και συγκριμένα σε πρόγραμμα που θα αναλάβει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Αυτό σημαίνει καθαρά δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, το μέγιστο που θα ξοδευτεί θα είναι 1,1 δις ευρώ, σε ορίζοντα δεκαετίας, δηλαδή 110 εκ το χρόνο, ποσό που ούτως ή άλλως προβλέπεται για τις αμυντικές δαπάνες στον Προϋπολογισμό της χώρας. Μετά από όλα αυτά, οφείλω να πω ότι κατανοώ την αμηχανία της Ν.Δ. μπροστά στην διπλωματική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα