Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 13:10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Στο θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα γιορτάσουν τη λήξη του σχολικού έτους 2016-2017, με τη θεατρική παράσταση «Ο πρίγκιπας των νεφών».

 

Η παράσταση  βασίζεται στο δεύτερο και τρίτο βιβλίο του συγγραφέα Κριστόφ Γκαλφάρ, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Της μουσική της παράστασης συνέθεσε Θάνος Σακελλαρίδης. Τα σκηνικά επιμελείται η Ανδρομάχη Μπατζούκη.

 

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παραμύθι, που συνδυάζει τη γνώση με τη φαντασία και την επιστήμη με τη μυθοπλασία. Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στα πέρατα του ουρανού και της γήινης ατμόσφαιρας· με διάχυτη οικολογική ευαισθησία διασκεδάζει, προβληματίζει, αφυπνίζει, εμπνέει. Η περιπέτεια συναντά την αστροφυσική. «Ο πρίγκιπας των Νεφών» μάς καλεί, ατενίζοντας τον oυρανό, να κατανοήσουμε τη γη.

 

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα αποδοθούν σε ζωντανή εκτέλεση από τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Στη μαγεία της μουσικής οδήγησαν τους μαθητές οι καθηγητές μουσικής του σχολείου Γιάννης Χατζής, Γιώργος Ξανθόπουλος, Νεκτάριος Αυγενικός, Μαρία Καμπάνη, Ματίνα Μακέστα, Αντώνης Λιοπύρης, Άντζελα Σπανού, Τάσος Αναστασιάδης, Μάγια Παπαγεωργίου, Enkleida Tahirai και Ευανθία Κρητικού (διεύθυνση χορωδίας σχολείου και χορωδίας ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια»). Τις χορογραφίες της ομάδας «Ροδίων Δάσκαλοι ἐν ῥυθμῷ» επιμελήθηκαν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Λεβέντη και η χορογράφος Μαρία Νικολοπούλου.

 

Στο τέλος της παράστασης θα επιδοθούν οι τίτλοι σπουδών για το σχολικό έτος 2016-2017.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, για τους γονείς, συγγενείς και φίλους του σχολείου οι οποίοι θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, γεμάτη μουσική, χορό, δράση και συγκίνηση…

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Λυχνάρι, Rodos Events, i-porta, Rodos report, rodiaki.gr, dimokratiki.gr, Lotos info, 12vima.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα