Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 17:41

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, με την Πρόεδρο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

Με την ιδιότητά της ως αμισθί ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Κω για τον Πρωτογενή τομέα, η κα Τριανταφυλλοπούλου μετέφερε στον κ. Ζαννετίδη τα συγχαρητήρια του κ. Γιώργου Κυρίτση για την απονομή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Η ίδια ανέφερε ότι πρόκειται για μα πολύ σημαντική διάκριση  για τα νησιά, που τους δίνει την δυνατότητα για μια τριετία να βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς γαστρονομικού ενδιαφέροντος και ευχήθηκε η δυνατότητα που δίνει στους νησιώτες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από τον θεσμό, να αξιοποιηθεί από όλους στον μέγιστο βαθμό, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα των νησιών, της παραγωγής και της γαστρονομίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και των δράσεων που προτείνουν οι οινοποιοί και η ένταξή τους στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας.

Συζήτηση έγινε επίσης για τα γενικότερα θέματα των απασχολούμενων με τον πρωτογενή τομέα στην Κω.

Η κα Τριανταφυλλοπούλου, στο πρόσωπο του κ. Ζαννετίδη,  ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει στους παραγωγούς των νησιών και ειδικότερα της Κω καθώς και για τις πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων και διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα