Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2019 10:35

Γαλλία: Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκτόξευσε τον τζίρο των επιχειρήσεων

Tο 41% της μεγέθυνσης του λιανικού εμπορίου στη Γαλλία το 2019 οφείλεται στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen.

Ειδικότερα, τις Κυριακές πραγματοποιείται το 4,5% των συνολικών πωλήσεων, καταγράφοντας αύξηση 8,6% από την αρχή του έτους, δίχως παράλληλα να παρατηρείται μεταφορά κύκλου εργασιών από τη μία ημέρα στην άλλη. Από το σύνολο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις Κυριακές μόλις το 1,6% με 6,9% αφορούσαν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Σχετικά με τις υπεραγορές και τα σούπερ μάρκετ, το 10% του κύκλου εργασιών τους πραγματοποιείται στο τέλος της εβδομάδας και για κάποιες αλυσίδες η Κυριακή έχει καταστεί η πρώτη ή η δεύτερη πιο κερδοφόρος ημέρα μετά το Σάββατο. Για το 2019 τις Κυριακές έλαβε χώρα το 2,7% των πωλήσεων, ποσοστό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, το 78% των σούπερ μάρκετ και υπεραγορών άνοιξαν τις Κυριακές αυτό το καλοκαίρι.

Οι καταναλωτές που επιλέγουν τις Κυριακές για τις αγορές τους δεν πραγματοποιούν απαραιτήτως τα ψώνια της εβδομάδας, ενώ πάνω από τους μισούς είναι νέοι, κάτω των 50 ετών και οικονομικά ευκατάστατοι. Τέλος, οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων είναι εκείνοι που επιθυμούν περισσότερο την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα