Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 19:09

Σεισμός στην Αλβανία: Τους 31 έφτασαν οι νεκροί – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

 

Θρήνος, όλεθρος και εικόνες απόλυτης καταστροφής. Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία αυξήθηκαν στους 31 με τα σωστικά συνεργία να δίνουν μάχη με τον εντοπισμό εγκλωβισμών στα χαλάσματα των κτιρίων την ώρα που ο χορός των μετασεισμών συνεχίζεται…

Από τους νεκρούς οι 11 είναι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Οι προβλέψεις, ωστόσο είναι δυσοίωνες, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες, και όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα, ενώ το έργο τους δυσκολεύει η μετασεισμική ακολουθία -σημειώθηκαν πάνω από 350 μετασεισμικές δονήσεις, η ένταση των οποίων άγγιξε σήμερα και τα 3,9 Ρίχτερ-, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των διασωστών στα ετοιμόρροπα χαλάσματα.

 

Οι 40 άντρες των δύο ελληνικών μονάδων ΕΜΑΚ έχουν ανασύρει από τα ερείπια δύο επιζώντες και τέσσερα πτώματα.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα