Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Κυριακή, 12 Μάιος 2019 11:34

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων - Ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις βάζοντας στο στόχαστρό τους το Αιγαίο και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν την αποστρατικοποίησή του.

Οι Τούρκοι μέσω του υπουργείου Εξωτερικών τους επιτίθεται στην Ελλάδα και την κατηγορούν ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι τονίζει πως σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Και δεν μόνο μένει εκεί… Προσθέτει ακόμα ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια ούτε καν για ανεφοδιασμό στα νησιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή, ενώ εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα ότι με τη στάση της διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και έτσι καταφέρνει να δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο. Παράλληλα, κάνει λόγο για νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας, επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο και την ιστορία.  Σημειώνει ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με την αμοιβαία κατανόηση και τις συντονισμένες προσπάθειες της Τουρκίας και καλεί την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο.

Δεν παραλείπει εξάλλου να τονίσει ότι η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει ανοχή.

newsit.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα