Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2019 09:50

Μακρόν: Η «οργή» του 2018 δηλώνει ένα πράγμα: Δεν παραιτούμαστε

Στη σκιά των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν – Διεμήνυσε ότι η δημοκρατική τάξη θα διασφαλιστεί χωρίς εφησυχασμό 

 
Τα Κίτρινα Γιλέκα ήταν οι πρωταγωνιστές του μηνύματος του Εμανουέλ Μακρόν για την πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι η «οργή» το 2018 έδειξε ότι «δεν εφησυχάζουμε». 

Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, ο Μακρόν έκανε λόγο για «μεγάλη πίκρα και οργή που έχει μακρά πορεία: οργή ενάντια στην αδικία, ενάντια στην πορεία της ακατανόητης, μερικές φορές, παγκοσμιοποίησης, οργή ενάντια σε ένα διοικητικό σύστημα που έχει γίνει πολύ περίπλοκο και στερείται καλοσύνης, οργή κατά των βαθιών αλλαγών που αμφισβητούν την ταυτότητα και το νόημα της κοινωνίας μας».

 
Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε ανυποχώρητος στα μέτρα που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει λέγοντας ότι τα αποτελέσματά τους «δεν μπορεί να είναι άμεσα και η ανυπομονησία την οποία συμμερίζομαι δεν μπορεί να δικαιολογήσει καμία παραίτηση».

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «αυτός ο θυμός δηλώνει ένα πράγμα σε μένα, ανεξάρτητα πόσο δριμύς και υπερβολικός είναι: Δεν παραιτούμαστε. Η χώρα μας χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον με βάση την ικανότητά μας να εφευρίσκουμε νέους τρόπους να κάνουμε και να είμαστε μαζί. Αυτό είναι το μάθημά μου από το 2018».

 
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η δημοκρατική τάξη θα διασφαλιστεί χωρίς εφησυχασμό και επέμεινε ότι κάποιοι με το πρόσχημα ότι μιλούν εξ ονόματος του λαού είναι εκφραστές ενός όχλου γεμάτου μίσους, και είναι απλά η «άρνηση της Γαλλίας». 

«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι μιλούν για το λαό, αλλά στην πραγματικότητα μιλούν για ένα πλήθος γεμάτο μίσος - και επιτίθενται σε εκλεγμένους εκπροσώπους, δυνάμεις ασφαλείας, δημοσιογράφους, Εβραίους, ξένους, ομοφυλόφιλους - είναι απλά η άρνηση της Γαλλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν όμως ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα απευθυνθεί γραπτά στους Γάλλους, προκειμένου να διευκρινίσει το περίγραμμα ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου που υποσχέθηκε ως απάντηση στην κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

«Αλήθεια, Αξιοπρέπεια, Ελπίδα», είναι οι τρεις ευχές που εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος στο μήνυμά του. «Ας σταματήσουμε να δυσφημούμε τους εαυτούς μας, ή να πιστεύουμε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα όπου η αλληλεγγύη δεν υφίσταται (...) Πιστεύω στους εαυτούς μας, πιστεύω σε αυτή την Γαλλία, στην Ευρωπαϊκή ελπίδα», κατέληξε.πρωτο θεμα

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα