Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Τρίτη, 09 Ιούλιος 2019 20:41

Πως οδηγήθηκε στην παραίτηση ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το παρασκήνιο

 

Οι προθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τις αλλαγές προσώπων φάνηκαν με το… «καλημέρα σας» και πριν καλά καλά ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη «κλείσει» λίγες ώρες στη λεωφόρο Κατεχάκη.

 
 

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο νέος υπουργός ήταν να συγκαλέσει σύσκεψη με τους κλαδάρχεςτης ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑκαι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και κανένας από τους αντιστρατήγους.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο να του υποβάλει την παραίτησήτου. Οι ίδιες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι αρχικά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, επικαλούμενος και τον θεσμικό του ρόλο.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την άρνηση αυτή, φέρεται να έδωσε εντολή να μην περάσει κανένα υπηρεσιακό έγγραφο από το γραφείο του αρχηγού της Αστυνομίας για υπογραφή. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ουσιαστικά κατέστησε «ανενεργό» τον Αριστείδη Ανδρικόπουλοκαι του έθεσε σαφές πως ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της εξόδου.

 

NEWSIT.GR

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα