Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 07:42

Πανελλαδική στάση εργασίας για τα ταξί σήμερα

Χωρίς ταξί θα μείνει για 12 ώρες η χώρα την Πέμπτη – Οι οδηγοί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από την Ευελπίδων όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της BEAT κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου

 
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί, καθώς εκείνη την ημέρα εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η αγωγή της BEAT κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Λόγω της εκδίκασης, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 4 το μεσημέρι. Παράλληλα, στις 9 το πρωί, τα στελέχη της Ομοσπονδίας των ταξί ΠΟΕΙΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

 
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η ηγεσία της ομοσπονδίας των ταξί, αναφέρθηκε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης γίνεται πιο αυστηρό, ενώ μετά τον παροπλισμό της εταιρείας Uber το μεταφορικό έργο των ταξί αυξήθηκε κατά 35-40%.

Σϋμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ορισμένες διαμεσολαβητικές εταιρείες νοθεύουν τον ανταγωνισμό, είτε με παράνομες προσφορές, είτε με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας, είτε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη τη φοροαποφυγή. Οι συγκεκριμένες πρακτικές προσκρούουν πλέον στον ν. 4530/2018 και στο ν. 4446/16. Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιή πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών, κατέληξε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης στο πλευρό του Λυμπερόπουλου 

 
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Λυμπερόπουλου θα είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης της ΠΟΕΙΤΑ στην Ευελπίδων είναι:

- Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.

- 'Αμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (ΙΧ), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

 
- 'Αμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά. protothema.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα