Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 06:37

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Ιερός πόλεμος»! Απειλούν με «πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις» οι κληρικοί!

Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανακοινώθηκε από κοινού από τους δύο άνδρες, με δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή τους το απόγευμα της Τρίτης, 06.11.2018.

click4more
  •  
     

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος μίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα και μάλιστα υπήρξαν… αλλεπάλληλες και εκατέρωθεν ευχαριστίες, με το κλίμα να είναι συναινετικό και γεμάτο αισιοδοξία.

Ωστόσο τα πρώτα… σύννεφα γύρω από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν άργησαν να έρθουν. Και ήρθαν από τους… άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους κληρικούς. Για τους οποίους η συμφωνία προβλέπει πως δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από την Εκκλησία, η οποία πάντως θα λαμβάνει ετήσιο επίδομα από το κράτος.

Ο κ. Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, μίλησε στο newsit.gr και δεν έκρυψε την οργή του για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η πρώτη σκέψη πριν από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου είναι ότι κάνει κινήσεις η Ιεραρχία χωρίς τον άμεσα ενδιαφερόμενο που είναι ο κληρικός. Είναι κινήσεις πίσω από την πλάτη μας.Οι οποίες μας ξάφνιασαν και για τις οποίες μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει από καιρό συμφωνίες. Δεν είναι δηλαδή κάτι το σημερινό.

Θα προσπαθήσουμε νόμιμα να παραμείνουμε στο καθεστώς το οποίο επικρατούσε μέχρι σήμερα. Να μη βγούμε δηλαδή από το Δημόσιο».

Καταλήγοντας, δηλώνει κατηγορηματικά στο newsit.gr: «Αν περάσει νομοθετικά αυτό το έκτρωμα για μας, θα κινηθούμε νομικά και δυναμικά«.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα