Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 19:00

Δέρβος Κώστας Οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την απερχόμενη κυβέρνηση

«Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε εδώ και πολύ καιρό έτοιμοι για εθνικές εκλογές, όποτε και αν τολμήσει ο κ. Τσίπρας να τις προκηρύξει. Μακάρι για τον τόπο να γίνουν ακόμα πιο πριν, αυτό είναι το εθνικά συμφέρον. Ως προς την πιθανότητα που ρωτάτε, η δική μου αίσθηση είναι ότι ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει. Και αυτό γιατί τον απασχολεί μόνο η πολιτική του επιβίωση, ως εκ τούτου, βλέποντας διαρκώς «μαύρες» τις προοπτικές, αναβάλλει το μοιραίο για τον ίδιο»

Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο « Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Κώστας Δέρβος , με αφορμή όσα λέγονται για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

«Το 2019 είναι αναμφίβολα μια κρίσιμη πολιτική χρόνια διότι μέσω των εθνικών εκλογών θα βάλουμε τέλος στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, θα αποτελέσουν ξεκάθαρα ένα άτυπο δημοψήφισμα για την αξιολόγηση της αναποτελεσματικότητας και της ανικανότητας της απερχόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Δέρβος.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές ο κ. Δέρβος τόνισε:

«Αρχικά οι ευρωεκλογές αυτές είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών λόγω των εξελίξεων στη γηραιά ήπειρο. Η Ευρώπη αμφισβητείται όλο και περισσότερο και ταυτόχρονα δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο συνδυάζει εμπειρία, γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας»

Η συνέντευξή του κ. Δέρβου είναι η ακόλουθη:

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Θα αποτελέσουν άτυπο δημοψήφισμα για τις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί από την Κυβέρνηση;

Το 2019 είναι αναμφίβολα μια κρίσιμη πολιτική χρόνια διότι μέσω των εθνικών εκλογών θα βάλουμε τέλος στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, θα αποτελέσουν ξεκάθαρα ένα άτυπο δημοψήφισμα για την αξιολόγηση της αναποτελεσματικότητας και της ανικανότητας της απερχόμενης κυβέρνησης. Αν μάλιστα ο κ. Τσίπρας προτιμήσει να εξαντλήσει την συνταγματική του θητεία, τότε οι ευρωεκλογές μετατρέπονται αυτόματα σε ένα δημοψήφισμα εθνικής κάλπης ούτως ώστε να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφική αυτή διακυβέρνηση.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τις ευρωεκλογές και ποιο είναι το διακύβευμα της αναμέτρησης;

Αρχικά οι ευρωεκλογές αυτές είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών λόγω των εξελίξεων στη γηραιά ήπειρο. Η Ευρώπη αμφισβητείται όλο και περισσότερο και ταυτόχρονα δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο συνδυάζει εμπειρία, γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη, είναι ανάλογες με τις ανάγκες της Ελλάδας. Έτσι βασικός στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στα νέα παιδιά, που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να γυρίσουν στην πατρίδα μας. 

Η πολιτική της ΝΔ την επόμενη μέρα είναι χαμηλότεροι φόροι και εισφορές με αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας. Όλα όσα σας προανέφερα θα τα διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση. Και οι διαβουλεύσεις αυτές θα γίνουν μαζί με την Ευρώπη. Επομένως το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει συνεχώς. 

Πως πρέπει να είναι η Ευρώπη του αύριο καθώς η Ευρώπη του σήμερα δεν ικανοποιεί τους πολίτες;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητά της, βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Καθώς η πραγματικότητα διαμορφώνεται με ταχείς ρυθμούς και συχνά διαφορετικά από το αναμενόμενο, πρέπει να υπάρξει η ανάλογη ζύμωση για το μέλλον της Ένωσης. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε ιδέες εφαρμόσιμες και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τη σημασία της θέσης μας στον κορμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είναι αναμφίβολο ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρειστη νέα εποχή για την Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η σχέση αυτή είναιαλληλεπιδραστική, καθώς η Ελλάδα χωρίς Ευρώπη είναι λειψή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα όποια εύκαμπτα σημεία της, είναι η μόνη προοπτική στην οποία αξίζει και βεβαίως πρέπει να επενδύσουμε για μια καλύτερη Ευρώπη του αύριο.

Πιστεύετε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές;

Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε εδώ και πολύ καιρό έτοιμοι για εθνικές εκλογές, όποτε και αν τολμήσει ο κ. Τσίπρας να τις προκηρύξει. Μακάρι για τον τόπο να γίνουν ακόμα πιο πριν, αυτό είναι το εθνικά συμφέρον. Ως προς την πιθανότητα που ρωτάτε, η δική μου αίσθηση είναι ότι ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει. Και αυτό γιατί τον απασχολεί μόνο η πολιτική του επιβίωση, ως εκ τούτου, βλέποντας διαρκώς «μαύρες» τις προοπτικές, αναβάλλει το μοιραίο για τον ίδιο.

Ποια η άποψη σας για την τροπολογία με την οποία καταργείται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή;

 

Πρόκειται για μια φωτογραφική τροπολογία εν είδει ανταμοιβής για την στήριξη που παρείχαν όλο αυτό το διάστημα οι Δαννέλης και Κουντουρά στη «κυβέρνηση-κουρελού». Συγκεκριμένα, φρόντισαν να ανταλλάξουν τη στήριξη της κυβέρνησης με τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο. Ταυτόχρονα με αυτή τη διάταξη, δεν επηρεάζεται η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στη βουλή, επιτρέποντας έτσι τη συνέχιση του καταστροφικού της έργου. Ως ΝΔ ξεκαθαρίζουμε ότι κανένα στέλεχος μας δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας γιατί εκτός από καιροσκοπική είναι και «ανήθικη».

Προσφάτως 46 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τον αναπτυξιακό νόμο που δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ παρά το ότι έχει ψηφιστεί πριν 30 μήνες. Που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης στα οικονομικά;

 

Είναι προφανές ότι ούτε ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο δεν έχει αποδοθεί στην πραγματική οικονομία. Τριάντα τρεις μήνες μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, αποτελεί κοινή παραδοχή πως απέτυχε στην εκπλήρωση της βασικής αποστολής του: στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται πόρους προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να αναπαραχθούν νέες, κονδύλια παραμένουν αδιάθετα λόγω αναποτελεσματικών πολιτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων. Η κυβέρνηση λοιπόν, πρέπει να κάνει τα αυτονόητα ώστε να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία και η ορθή αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων.

Με κατάθεση νομοσχεδίου για την προστασία πρώτης κατοικίας, ακόμη και χωρίς να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, απειλεί η κυβέρνηση, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε αδιέξοδο. Τι καταφέρνει με όλα αυτά η κυβέρνηση τελικά;

Με τη κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία πρώτης κατοικίας, ακόμη και χωρίς να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών η κυβέρνηση καταλήγει να βγει πιο εκτεθειμένη και είναι σίγουρο πως δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από αυτή την απόφαση.

 

Πρέπει να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ και γιατί;

 

Σαφώς και θα πρέπει να επανέλθουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Αυτό εξάλλου είναι και το πρώτο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας. Από την επόμενη μέρα έχει βεβαιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπως η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα είναι απολύτως επιτακτική για την οικονομική επιβίωσή τους. Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα