Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 08:52

Το σχέδιο Μητσοτάκη για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Το γεγονός, άλλωστε, ότι πρόσκληση απευθύνθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ότι θ’ ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση των πανεπιστημιακών δασκάλων με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ καταδεικνύει τη σπουδαιότητά της για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία», με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται αναλυτικά στα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, τη στήριξη της καινοτόμου έρευνας, τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων και την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται, επίσης, να τονίσει ότι η κινητήρια δύναμη των πανεπιστημίων στην Ελλάδα σήμερα είναι το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό τους, εξ ου και πρόκειται ν’ ακούσει αναλυτικά τις απόψεις των προσκεκλημένων πανεπιστημιακών και να τις λάβει υπόψη του στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στους χώρους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενώ, εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης που βιάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση, η ΝΔ θα βάλει στην ατζέντα την τροποποίηση του άρθρου 16, ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Για ευνόητους λόγους, πάντως, στην οδό Πειραιώς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το πώς προσεγγίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα: δεν πρόκειται, δηλαδή, να μιλήσουν ευθέως για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θ’ αναφερθούν στην «κατάργηση του μονοπωλίου της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα