Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 07:18

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί άρον - άρον ο Τσίπρας εν όψει Eurogroup

Ο πρωθυπουργός έχει λάβει απόφαση να υπάρξει συμβιβασμός όπως και να έχει στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να μην μετατεθεί το θέμα για τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου

Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η διαφαινόμενη συμφωνία στο eurogroup της Πέμπτης, θα βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη εκτάκτως στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση είναι σε ρυθμούς eurogroup έτσι κι αλλιώς και φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει απόφαση να υπάρξει συμβιβασμός όπως και να έχει στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να μην μετατεθεί το θέμα για τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν μάλιστα, μετά και τις σημερινές επαφές με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλους ευρωπαίους παράγοντες, ίσως και με ηγέτες, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στο κείμενο επί του οποίου θα γίνει τελικά ο συμβιβασμός.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, ως τελευταίο στόχο της διαπραγμάτευσης, να συμπεριληφθούν διατυπώσεις που να αφήνουν ανοιχτό το σενάριο ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, αλλά και να δοθεί ένα πλαίσιο, που να βοηθά τις αναπτυξιακές πολιτικές.

Επειδή όμως σε κάθε περίπτωση η συμφωνία θα είναι πολύ πίσω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και πάντως δεν θα ικανοποιούνται τα βασικά αιτήματα της Αθήνας για το χρέος, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιδιώκει να διαμορφώσει το κατάλληλο πολιτικό και επικοινωνιακό πλαίσιο για την υποδοχή ενός ακόμη δύσκολου και επώδυνου συμβιβασμού.πρωτο θέμα

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα