Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 15:17

Βόμβα ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου! Ποιοι παίρνουν ως 25.000 ευρώ

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου “δένουν” τα χέρια των ταμείων. Όπως αποκαλύπτεται με ένα έγγραφο – βόμβα του ΕΦΚΑ το ταμείο ετοιμάζεται να επιστρέψει σε εκατοντάδες δικαιούχους τα ποσά που διεκδικούν και που φτάνουν ως και τις 25.000 ευρώ ανά άτομο.

Από το ίδιο έγγραφο ωστόσο αναδεικνύεται και ποιο είναι το κλειδί για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.
Με βάση το ενημερωτικό του ΕΦΚΑ προς των υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης η υπηρεσία είναι σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων για την υλοποίηση-εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ. Για την αναπροσαρμογή των μηχανογραφικών εφαρμογών… Για την καταβολή δηλαδή αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Πρόκειται για αποφάσεις που δικαιώνουν 550 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς για επιστροφές αναδρομικών ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι φαίνεται όμως από το έγγραφο αυτό. Το Ταμείο, ως οφείλει βάσει της απόφασης, είναι έτοιμο να στείλει το ποσό των αναδρομικών που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους συνταξιούχους στην Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων έτσι ώστε να γίνει συμψηφισμός του με τυχόν οφειλές, κατά την πάγια τακτική της εφορίας.
Όμως ενώ το Ταμείο φαίνεται να δέχεται την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητά να μάθει από τον υπουργό αν υπάρχει βούληση για την εφαρμογή των αποφάσεων…
Με άλλα λόγια όλα καταλήγουν σε πολιτική απόφαση και η κυβέρνηση και δια των δηλώσεων Πετρόπουλου, καθώς το κόστος είναι μεγάλο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στις πληρωμές των αναδρομικών.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα