Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

1970x250

rodos akmi 970x250

Κυριακή, 19 Αύγουστος 2018 19:30

Η Τουρκία πλήττει τον ελληνικό τουρισμό: Λίρα και οκταπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες δίνουν «ανάσα ζωής» στον τουρκικό τουρισμό

Παρόλο που το υπουργείο Τουρισμού διατυμπανίζει την αύξηση-ρεκόρ των διεθνών αφίξεων και την άνοδο στις τουριστικές εισπράξεις, οι ξενοδόχοι καταγράφουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Οι ξενοδόχοι αποκαλύπτουν μεγάλη πτώση της κίνησης στο πιο κρίσιμο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, που αντιπροσωπεύει και το 40%-45% επί του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων της χρονιάς (το 61% των συνολικών εσόδων πραγματοποιείται το γ’ τρίμηνο).

«Ο ανταγωνισμός από την Τουρκία είναι εδώ και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα»είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων ανά την Ελλάδα,

Όσον αφορά την Τουρκία, ενδεικτικά, με βάση τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού, στο α’ εξάμηνο του 2018 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 30% με συνολικά 16 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, ενώ τα τουριστικά έσοδα έχουν ενισχυθεί κατά 31% κατά το ίδιο διάστημα φτάνοντας στα 11,5 δισ. δολάρια. 

«Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που έχει να κάνει με την Τουρκία αποτελεί και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί στα παράλια, στην Αττάλεια και το Μπόντρουμ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από ξένους ομίλους, είτε πρόκειται για μεγάλους tour operators, είτε για μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και ξένα funds που έχοντας υποστεί τη ζημία από την πτώση των προηγούμενων ετών λόγω των θεμάτων ασφάλειας στη χώρα έχουν τώρα την ευκαιρία να ανακτήσουν τις απώλειες», αναφέρει ο κ. Τάσιος. 

Και πράγματι, η Τουρκία είχε φιλοξενήσει 36,8 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2014 και 36,3 εκατομμύρια το 2015, για να πέσουν εντυπωσιακά στα 25,3 εκατομμύρια το 2016 και να αυξηθούν εκ νέου στα 32,4 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ΤUIK). Τώρα, μεγάλοι Γερμανοί tour operators όπως οι ΤUI, Der Touristik, FTI ή η Thomas Cook, που διακινεί μεγάλο αριθμό Βρετανών τουριστών, αλυσίδες όπως οι Marriott, Wyndham, Hilton, Ιntercontinental ή μεγάλα επενδυτικά ονόματα που έχουν επενδύσει σε γήπεδα γκολφ στο Μπόντρουμ έχουν το πλεονέκτημα να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από την Ευρώπη και όχι μόνο λόγω τιμής. 

Η Τουρκία, λοιπόν, έχει επανέλθει φέτος στην τουριστική αγορά ,οι Ρώσοι οι οποίοι αξιοποιώντας τα φθηνά πακέτα στη γείτονα προβλέπεται να φτάσουν φέτος στα 6 εκατομμύρια (4,5 εκατ. πέρυσι), την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα μετά την κρίση των σχέσεων και τις επιθετικές συμπεριφορές τα νούμερα από Ρωσία είναι πτωτικά και θα φτάσουν φέτος τις 800.000 από 900.000 πέρυσι.  PRONEWS.GR

 
 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα