Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 09:35

Βρετανικός τουρισμός: Οι αποζημιώσεις των "ασθενών" αυξάνουν τα all in πακέτα κατά 15%

Το κόστος των all-inclusive διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες μπορεί να αυξηθεί κατά 15% εάν συνεχισθεί η αύξηση των απαιτήσεων αποζημίωσης για ψευδή ασθένεια στις διακοπές τους, προειδοποιούν ασφαλιστικές εταιρείες στην εκστρατεία, που ξεκίνησε το Travel Weekly για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Η ένωση των βρετανών τουρ οπερέιτορ ABTA έχει αναφέρει ότι οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 500% τα τελευταία χρόνια, ενώ οι Ισπανοί ξενοδόχοι προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να πωλούν πακέτα all-inclusive στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της ROCK Insurance, Phil Carr, στο Travel Weekly, οι δόλιες απαιτήσεις -συνήθως για τροφική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο των διακοπών- αντιπροσωπεύουν ποσοστό 15% έως 18% των ασφαλίστρων, γι αυτό και είναι πιθανό μια 4μελής οικογένεια να επιβαρυνθεί με αύξηση 10-15% ετησίως στα all inclusive πακέτα διακοπών.

Ο κ.Carr είπε ότι οι ισχυρισμοί για δόλια ασθένεια είναι «πολύ δύσκολο να αποδειχθούν», γι αυτό και οι ξενοδόχοι και οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν την τάση να πληρώνουν τους πελάτες όταν έχουν ιατρική γνωμάτευση και συνταγή.

Ξενοδόχοι στην Ισπανία έχουν αναφέρει ότι τους τελευταίους 18 μήνες κατέβαλαν 48 εκατ. λίρες για αποζημίωση σε τουρίστες, που επικαλέστηκαν ασθένεια.tornos.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα