Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 09:13

Πήλιο: Τους «έφαγαν» τα αγριογούρουνα – Κάνουν βόλτες στις αυλές σπιτιών και καταστρέφουν τις καλλιέργειες

 

Σε απόγνωση οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την… επέλαση των αγριογούρουνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις περιοχές Αγριά, Δράκεια, Άγιο Βλάσιο, Άγιο Λαυρέντιο, αλλά και στη Ζαγορά. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων είναι διαίτερα αυξημένος, και τις τελευταίες εβδομάδες φτάνουν ακόμα και… μέσα στα χωριά και τις αυλές σπιτιών!

Οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής είναι σε απόγνωση, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, ζητώντας μάλιστα την άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες Αρχές.

 
 
 

Μετά τους παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον κάμπο, την αγανάκτηση και την απελπισία τους εκφράζουν και αγρότες στο Πήλιο εξαιτίας της επέλασης αγριογούρουνων, που προκαλούν ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Όπως προκύπτει από τους ίδιους τους παραγωγούς, τα αγριογούρουνα προκαλούν καταστροφές στον υπό ανάπτυξη και συγκομιδή καρπό, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Τα ζώα εμφανίζονται σε αγέλες νυχτερινές κυρίως, αλλά πλέον και πρωινές ώρες στις καλλιεργούμενες εκτάσεις τρώγοντας κυρίως μήλα και ροδάκινα, καρπούς τόσο προς ανάπτυξη, όσο και προς συγκομιδή, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στις εκτάσεις.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι τα αγριογούρουνα κάνουν πλέον την εμφάνισή τους και μέσα στα χωριά προσεγγίζοντας τις αυλές σπιτιών, με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο επιθέσεων και κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Πηγή: taxydromos.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα