Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

1970x250

rodos akmi 970x250

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 11:14

Γερμανία: Έρευνα για το πόσο απειλεί την ασφάλεια της χώρας η Huawei

Η έρευνα αυτή στη Γερμανία γίνεται ύστερα από προειδοποιήσεις άλλων χωρών, όπως ανέφερε σήμερα ο όμιλος εφημερίδων Funke επικαλούμενος τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Η κυβέρνηση στη Γερμανία δεν έχει αυτή τη στιγμή δικές της πληροφορίες για το αν η κινεζική εταιρεία μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, φέρεται να δήλωσε ο Αλτμάιερ, προσθέτοντας πως δραστηριοποιήθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI).

 

Ο Αλτμάιερ είπε στον Funke πως οι συνομιλίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας συνεχίζονται και πρόσθεσε πως η Γερμανία χρειάζεται να προστατεύσει τον εαυτό της «σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από τα νοσοκομεία μέχρι τις τηλεπικοινωνίες».

 

Τα σχόλιά του φαίνεται να αντιφάσκουν με πληροφορίες ότι το Βερολίνο κατέληξε στην απόφαση να μην αποκλείσει την Huawei από την κατασκευή των δικτύων της επόμενης γενιάς 5G, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες συμμόρφωσης σε ξένους πωλητές.

Η Huawei, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά των δικτύων με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιμετωπίζει διεθνή έλεγχο για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και υποψίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να κατασκοπεύει. Η εταιρεία το αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα