Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 18:04

Την Πέμπτη (4/5) η Τελετή Έναρξης του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος TaekwondoBeach

Με μία μεγάλη γιορτή, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ξεκινά το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach.
Το νησί των Ιπποτών φιλοξενεί το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach (5-6 Μαΐου), διοργάνωση που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 6 μ.μ., οι αποστολές που θα μετάσχουν σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση αλλά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία διαφορετική Τελετή Έναρξης, που θα λάβει χώρα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Οι αθλητές της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν από την Πύλη Ελευθερίας και θα παρελάσουν στα ιστορικά μονοπάτια της Μεσαιωνικής Πόλης, για να φτάσουν στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου θα ξεκινήσει η Τελετή Έναρξης. Εκεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό και η Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με το Peace&Sport, θα πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη WhiteCardcampaign που έχει γίνει ποτέ σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Μετέχοντες στη διοργάνωση και θεατές θα στείλουν από το νησί των Ιπποτών και μέσω του αθλητισμού ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης. Για τις ανάγκες του θα ανοίξει ένα λευκό ύφασμα, διαστάσεων 20Χ20 μέτρων. Θα ακολουθήσει επίδειξη ταεκβοντό από την DemoTeam της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το παρών στην τελετή έναρξης θα δώσουν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, δρ. ChunwonChoue, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός, ο πρόεδρος της ΔΟΑ και γ.γ. της ETU, Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Κορεάτης πρέσβης στην Ελλάδα, YoungjipAhn, η διευθύντρια διεθνών σχέσεων και προγραμμάτων του Peace&Sport, ΙριςΒλαχούτσικου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Άφωνοι με την εγκατάσταση οι αθλητές!
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη μεταμορφωμένη εγκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου της Ρόδου. Η πισίνα καλύφθηκε από 675 τ.μ. τερέν, πάνω στο οποίο θα... ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι 586 αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.
Αρκετοί από τους συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Τετάρτη (3/5) την εγκατάσταση και εκστασιασμένοι έβγαζαν φωτογραφίες με φόντο τη μαγική θέα και το ξεχωριστό τερέν.
Άλλοι, δεν έχασαν την ευκαιρία να προπονηθούν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο και κάτω από τον ελληνικό ήλιο κερδίζοντας τα βλέμματα με την αρτιότητα των κινήσεών τους.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaekwondoBeach Ρόδος 2017 στα ακόλουθα links:

https://www.worldtaekwondobeach2017.com/

https://www.facebook.com/worldtaekwondobeach2017

https://www.instagram.com/worldtaekwondobeach2017/

#WTBC2017

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα